Χειρουργική Μαστού

Ο Δρ Παναγιώτης Γλεντής στο 3ο Συνέδριο Καρκίνου του Μαστού 2014

Ο Δρ.Παναγιώτης Γλεντής συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Καρκίνου του Μαστού 2014 που διοργάνωσαν η Γ’Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική και η Δ’Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17,18 &19 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» ΑΘΗΝΑ. 

Ογκολογική Χειρουργική Μαστού

Ο συχνότερος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό των αναπτυγμένων χωρών του Δυτικού κόσμου , είναι ο καρκίνος του μαστού. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα , όπου εμφανίζονται κάθε χρόνο 4500 περίπου καινούριες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού , απαιτεί εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο , στο οποίο εκτός από τον ογκολόγο χειρουργό , εργάζονται πολλοί άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και όλοι μαζί προσφέρουν συνολική και απολύτως ειδική αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.

Καρκίνος Μαστού

καρκίνοσ του μαστού

Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού , βάζει τη γυναίκα ξαφνικά σε ένα καινούριο περιβάλλον φόβου , άγχους και αγωνίας για το άγνωστο και το μέλλον. 
Η γυναίκα αντιμετωπίζει την άγνωστη αυτή κατάσταση με σύγχυση και πανικό. Χρέος του ιατρού είναι να απαντήσει σε κάθε ερώτηση της γυναίκας, να ξεδιαλύνει τον φόβο και να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. 
Θα προσπαθήσουμε εδώ να δώσουμε μία πρώτη εικόνα γύρω από τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού και τις πρώτες έννοιες με τις οποίες θα έρθει σε επαφή μια γυναίκα που διαγιγνώσκεται με καρκίνο στο μαστό.

Ιατρική Μονάδα Ογκολογικής Χειρουργικής Μαστού

Η είδηση για μια γυναίκα , της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού , όπως και σε κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση , είναι κάτι που αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα. Εντούτοις πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια που θεραπεύεται και οι περισσότερες γυναίκες επιζούν , κερδίζοντας μια υγιή και δραστήρια ζωή.

Καρκίνος Μαστού 5 Τρόποι για Έγκαιρη Διάγνωση

Το 80% στο σύνολο των γυναικών σήμερα με  καρκίνο του μαστού , ανεξαρτήτως του σταδίου στο οποίο ο καρκίνος ανακαλύφθηκε , θεραπεύονται , με την προϋπόθεση ότι απευθύνονται σε ένα αξιόπιστο και  οργανωμένο κέντρο μαστού και λαμβάνουν την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση που υπάρχει σήμερα. Αυτό το ποσοστό αυξάνει συνέχεια , όσο περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης που προσφέρονται.

Σελίδες