Χειρουργική Παχέος Εντέρου

Ογκολογική Χειρουργική Παχέος Εντέρου & Ορθού

Ο καρκίνος στο παχύ έντερο και το ορθό, θεωρείται σήμερα ένας καρκίνος που πολύ εύκολα μπορεί να προληφθεί, να διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, προσφέροντας πλήρη ίαση και θεραπεία στον ασθενή. Ακόμα και για τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου, σήμερα με την χρήση των εξελιγμένων χειρουργικών μεθόδων που διαθέτουμε (π.χ. ρομποτική χειρουργική) και των σύγχρονων μεθόδων επικουρικής ή νεο-επικουρικής χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας, ανοσοθεραπείας και γονιδιακών θεραπειών, μπορούμε να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα και ποσοστά ίασης, τα οποία πριν λίγα μόλις χρόνια θα φαίνονταν αδύνατα. 

Ενδοσκοπική Απολίνωση Αιμορροϊδων με Ελαστικούς Δακτυλίους Rubber Band Ligation

Η ενδοσκοπική απολίνωση των αιμορροϊδων με ελαστικούς δακτυλίους είναι μέθοδος για την αντιμετώπιση των αιμορροϊδων 1ου και 2ου βαθμού , ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να εφαρμοστεί και σε αιμορροϊδες 3ου βαθμού. Είναι μέθοδος μη χειρουργική, η οποία μπορεί να γίνει στο ιατρείο, χωρίς να χρειάζεται καθόλου νάρκωση ή τοπική αναισθησία.

Αιμορροϊδεκτομή με Laser

Η χρήση LASER στην χειρουργική, βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στην χειρουργική της ορθοπρωκτικής χώρας. Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μία από τις παθήσεις στις οποίες εφαρμόζεται το LASER με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Με την μέθοδο αυτή μπορούμε να αφαιρέσουμε τις αιμορροϊδες ή να κάνουμε αιμορροϊδοπηξία, να θρομβώσουμε δηλαδή τις αιμορροιδικές φλέβες, κάνοντας τους αιμορροϊδικούς όζους να ατροφήσουν.

Ενδοσκοπική Αιμορροϊδεκτομή Longo

Tα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και έχει επικρατήσει παγκόσμια, μία εντελώς νέα χειρουργική μέθοδος θεραπείας των αιμορροϊδων , που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους χειρουργούς σε όλο τον κόσμο. Η μέθοδος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993 από τον Δρ. Antonio Longo, έναν Ιταλό χειρουργό Διευθυντή του Τμήματος Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παλέρμο. 

Γενικά για τις Αιμορροϊδες

Η αιμοροϊδοπάθεια είναι μία από τις συχνότερες καταστάσεις που εμφανίζεται στον πληθυσμό των δυτικών κοινωνιών. 50% των ανδρών και γυναικών υπολογίζεται ότι θα εμφανίσουν αιμοροϊδοπάθεια σε κάποια περίοδο της ζωής τους. Από αυτές τις περιπτώσεις περίπου 10-20% θα απαιτήσει χειρουργική επέμβαση. 

Σελίδες