Χειρουργική Παχυσαρκίας

Γαστρικός Δακτύλιος - Lap Band

Αποτελεί μια από τις λιγότερο επεμβατικές μεθόδους της χειρουργικής της παχυσαρκίας. Επιτυγχάνει την απώλεια βάρους , μειώνοντας την χωρητικότητα του στομάχου και περιορίζοντας σημαντικά την ποσότητα τροφής που μπορεί να καταναλώσει ο ασθενής. Από το 1993 που έγινε η πρώτη επέμβαση γαστρικού δακτυλίου έχουν γίνει 300,000 τέτοιες επεμβάσεις μέχρι σήμερα , με πολύ καλά αποτελέσματα.

Λαπαροσκοπική Γαστρική Παράκαμψη - Γαστρικό ByPass - RYLGB

Η γαστρική παράκαμψη (by-pass) είναι μία επέμβαση περιοριστική και δυσαπορροφητική η οποία για πρώτη φορά έγινε στις ΗΠΑ το 1993. Από τότε έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ γίνονται 150000 - 200000 τέτοιες επεμβάσεις.

Λαπαροσκοπική Γαστρική Πτύχωση

Η λαπαροσκοπική ή ρομποτική επιμήκης γαστρική πτύχωση είναι η βαριατρική επέμβαση που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια έναντι του γαστρικού δακτυλίου. 
Είναι επέμβαση μικρής  βαρύτητας, αντίστοιχη με τον δακτύλιο, με καλύτερα αποτελέσματα, και με το πλεονέκτημα ότι δεν αφήνεται ξένο σώμα στον οργανισμό και δεν χρειάζεται μετεγχειρητική ρύθμιση και παρακολούθηση.

Λαπαροσκοπικό Γαστρικό Μανίκι - Sleeve

Η λαπαροσκοπική κάθετη sleeve γαστρεκτομή (Laparoscopic vertical sleeve gastrectomy – LVSG), από τις πιο δημοφιλείς λαπαροσκοπικές επεμβάσεις παχυσαρκίας τελευταία, αρχικά εφαρμόστηκε το 1993 απο τον Dr Jamieson στην Αυστραλία (Obesity Surgery 1993). Το 2001 ο Dr Gagner στη Νέα Υόρκη τελειοποίησε την μέθοδο στη μορφή που την εφαρμόζουμε σήμερα.
Πολλοί χειρουργοί παχυσαρκίας ακολούθως, σε όλο τον κόσμο, υιοθέτησαν και έγιναν ένθερμοι υποστηρικτές της μεθόδου

Παχυσαρκία Γενικά

Είναι τεκμηριωμένο πλέον ότι η παχυσαρκία αποτελεί ασθένεια. Ευθύνεται για μια μεγάλη σειρά σοβαρών επιπλοκών και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα, πριν αυτές παρουσιαστούν.