Ογκολογική Χειρουργική

Έναρξη συνεργασίας του Δρ Παναγιώτη Γλεντή με το Νοσοκομείο ΡΕΑ

Εδώ και λίγες μέρες, έχει ξεκινήσει η συνεργασία του χειρουργού Δρ Παναγιώτη Γλεντή με το υπερσύγχρονο νοσηλευτήριο ΡΕΑ. Το Νοσοκομείο, εκτός από υπερσύγχρονο μαιευτήριο, επεκτείνεται και γίνεται ένα από τα πιο σύγχρονα Γενικά Νοσοκομεία της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχοντας αποκτήσει πλήρεις πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης ( TEMOS, ISO 9001, ISO 14001 , HACCP κατά ISO 22001).

Πότε οι πόνοι στην κοιλιά, οδηγούν κατ’ευθείαν στο χειρουργείο

Ο Ιπποκράτης με την αφοριστική του φράση «οκόσα φάρμακα ουκ ιήται, σίδηρος ιήται» έθεσε ως αξίωμα την βασική αρχή της χειρουργικής επιστήμης. Οι ασθένειες λοιπόν που δεν μπορούν να θεραπευτούν με φάρμακα, θεραπεύονται με «σίδηρο», δηλαδή με το χειρουργικό νυστέρι. Ο πόνος στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που οδηγεί τον ασθενή στο χειρουργείο και μπορεί να οφείλεται σε μια τεράστια ποικιλία παθήσεων.

Ιατρείο Προληπτικού Ογκολογικού Ελέγχου

Εκτός από τις εξελιγμένες μεθόδους αντιμετώπισης που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση του καρκίνου, στο κέντρο μας μεγάλη σημασία δίνουμε στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου όλων των συχνών μορφών καρκίνου. Η πρόληψη του καρκίνου, στη σημερινή εποχή και με τα εξειδικευμένα μέσα που διαθέτουμε και κυρίως για τα πιο συχνά είδη καρκίνων, είναι αρκετά εύκολη υπόθεση.

Καρκίνος στο Στομάχι Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς να προφυλαχθούμε;

Ο καρκίνος του στομάχου ή γαστρικός καρκίνος όπως αλλιώς λέγεται, είναι σχετικά σπάνιος στη χώρα μας και αποτελεί τον 11ο σε συχνότητα καρκίνο.
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 1500 περιστατικά νέων ασθενών με καρκίνο στο στομάχι (στοιχεία 2102) και ο αριθμός τείνει συνεχώς να ανεβαίνει. Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του στομάχου και τι πρέπει να κάνουν για να προφυλαχθούνε;

Ογκολογική Χειρουργική Θυρεοειδούς και Ενδοκρινών Αδένων

Ο καρκίνος των ενδοκρινών αδένων είναι μια ομάδα σπάνιων διαφορετικών τύπων καρκίνου, οι οποίοι προσβάλλουν τους ενδοκρινείς αδένες , με πιο συχνό τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Στην Ελλάδα εμφανίζονται περίπου 250 νέοι ασθενείς με καρκίνο στον θυρεοειδή κάθε χρόνο. Οι άλλοι τύποι ενδοκρινικού καρκίνου, όπως των επινεφριδίων, της υπόφυσης , των παραθυρεοειδών αδένων, των νησιδίων του παγκρέατος κλπ είναι εξαιρετικά σπάνιοι και πολύ σπανιότεροι από τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Ογκολογική Χειρουργική Παχέος Εντέρου & Ορθού

Ο καρκίνος στο παχύ έντερο και το ορθό, θεωρείται σήμερα ένας καρκίνος που πολύ εύκολα μπορεί να προληφθεί, να διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, προσφέροντας πλήρη ίαση και θεραπεία στον ασθενή. Ακόμα και για τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου, σήμερα με την χρήση των εξελιγμένων χειρουργικών μεθόδων που διαθέτουμε (π.χ. ρομποτική χειρουργική) και των σύγχρονων μεθόδων επικουρικής ή νεο-επικουρικής χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας, ανοσοθεραπείας και γονιδιακών θεραπειών, μπορούμε να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα και ποσοστά ίασης, τα οποία πριν λίγα μόλις χρόνια θα φαίνονταν αδύνατα. 

Ογκολογική Χειρουργική Οισοφάγου - Στομάχου

Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι ένας σπάνιος καρκίνος για τις δυτικές χώρες , στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 120-130 νέες περιπτώσεις ασθενών κάθε χρόνο ενώ πιο συχνός είναι ο καρκίνος του στομάχου με περίπου 900 νέες περιπτώσεις ασθενών κατ' έτος. Πιο συχνά αναπτύσσονται στους άντρες ενώ έχει άμεση συσχέτιση με το κάπνισμα και την κατάχρηση αλκοόλ. 

Ογκολογική Χειρουργική Μαστού

Ο συχνότερος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό των αναπτυγμένων χωρών του Δυτικού κόσμου , είναι ο καρκίνος του μαστού. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα , όπου εμφανίζονται κάθε χρόνο 4500 περίπου καινούριες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού , απαιτεί εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο , στο οποίο εκτός από τον ογκολόγο χειρουργό , εργάζονται πολλοί άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και όλοι μαζί προσφέρουν συνολική και απολύτως ειδική αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.

Σελίδες