Ρομποτική Χειρουργική

Έναρξη συνεργασίας του Δρ Παναγιώτη Γλεντή με το Νοσοκομείο ΡΕΑ

Εδώ και λίγες μέρες, έχει ξεκινήσει η συνεργασία του χειρουργού Δρ Παναγιώτη Γλεντή με το υπερσύγχρονο νοσηλευτήριο ΡΕΑ. Το Νοσοκομείο, εκτός από υπερσύγχρονο μαιευτήριο, επεκτείνεται και γίνεται ένα από τα πιο σύγχρονα Γενικά Νοσοκομεία της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχοντας αποκτήσει πλήρεις πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης ( TEMOS, ISO 9001, ISO 14001 , HACCP κατά ISO 22001).

Πότε οι πόνοι στην κοιλιά, οδηγούν κατ’ευθείαν στο χειρουργείο

Ο Ιπποκράτης με την αφοριστική του φράση «οκόσα φάρμακα ουκ ιήται, σίδηρος ιήται» έθεσε ως αξίωμα την βασική αρχή της χειρουργικής επιστήμης. Οι ασθένειες λοιπόν που δεν μπορούν να θεραπευτούν με φάρμακα, θεραπεύονται με «σίδηρο», δηλαδή με το χειρουργικό νυστέρι. Ο πόνος στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που οδηγεί τον ασθενή στο χειρουργείο και μπορεί να οφείλεται σε μια τεράστια ποικιλία παθήσεων.

Καρκίνος Οισοφάγου

Ο καρκίνος του οισοφάγου αναπτύσσεται συνήθως στο εσωτερικό του και εμφανίζεται κυρίως με δύο μορφές: Το αδενοκαρκίνωμα του οισοφάγου το οποίο αναπτύσσεται κυρίως στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου και το πλακώδες καρκίνωμα του οισοφάγου που αναπτύσσεται κυρίως στο ανώτερο τμήμα του

Εκκολπώματα Οισοφάγου

Τα εκκολπώματα του οισοφάγου  είναι προβολές του τοιχώματος του οισοφάγου προς τους γύρω ιστούς  τα οποία συμβαίνουν σε σημεία εξασθένησης του τοιχώματος του οισοφάγου και διακρίνονται σε αληθή, ψευδή και ενδοτοιχωματικά.

Αχαλασία Οισοφάγου

Η αχαλασία του οισοφάγου είναι ένα σπάνιο νόσημα των μυικών τοιχωμάτων του οισοφάγου. Αχαλασία ονομάζουμε την αδυναμία του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα να χαλαρώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην κατάποση και να παραμένουν οι τροφές μέσα στον οισοφάγο για μεγάλο χρονικό  διάστημα.

Χειρουργικό Σύστημα Da Vinci

Το 1999 , το πρώτο σύστημα da Vinci εισήχθη στην Αμερικανική αγορά και τον Ιούλιο του 2000 εγκρίνεται από την Αμερικανική Υπηρεσία FDA . Το πρώτο σύστημα da Vinci εστιαζόταν στην υπερνίκηση των περιορισμών της παραδοσιακής λαπαροσκοπικής δίνοντας στον χειρουργό τρισδιάστατη όραση μέσα στο σώμα του ασθενούς.

Ρομποτικές Επεμβάσεις

Tην τελευταία δεκαετία , περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο χειρουργικές επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο με το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci. Από τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής της ρομποτικής χειρουργικής , η χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανοικτών χειρουργικών επεμβάσεων.

Πλεονεκτήματα Ρομποτικής Χειρουργικής

Η χρήση της ρομποτικής στην ιατρική αλλάζει το τοπίο της θεραπευτικής δραματικά. Η τεχνολογία της ρομποτικής δείχνει να εξελίσσεται μέρα με την ημέρα με πραγματικά άλματα και είναι άγνωστο πόσο μακρυά θα φτάσει το επίπεδο αρτιότητας και τελειότητας στην χειρουργική τέχνη.

Σελίδες