Παναγιώτης Κ. Γλεντής , Ειδικός Χειρουργός

"heiroyrgos  panagiotis glentis"

Ο Δρ Παναγιώτης Γλεντής είναι Ειδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην Ογκολογική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου και της σταρτιωτικής του θητείας, εξειδικεύθηκε στην Β’Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην ειδικότητα της Χειρουργικής.

Ακολούθως πιστοποιήθηκε και απέκτησε την εξειδίκευση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής ( EAES - European Association for Endoscopic Surgery) στους τομείς  της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Στομάχου - Οισοφάγου & Γαστροοισοφαγικής Συμβολής και της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Παχέος Εντέρου & Ορθού.

Το 2007 , έτος ορόσημο για την Ελληνική Χειρουργική , έτος κατά το οποίο εγκαταστάθηκε το πρώτο Χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών , ήταν  μέλος της πρώτης αποστολής Ελλήνων χειρουργών που μετέβη στο Στρασβούργο (IRCAD/EITS) και εξειδικεύθηκε στην Ρομποτική  Χειρουργική  δια του Ρομποτικού συστήματος da Vinci.

Ο Δρ Παναγιώτης Γλεντής στο πρώτο ρομποτικό σύστημα da Vinci

Από το 2003 ίδρυσε το Κέντρο Λαπαροσκοπικής & Ογκολογικής Χειρουργικής "Surgeon" , το οποίο μετεξελίχθηκε το 2007 στην  σημερινή του μορφή με την προσθήκη του τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής. 

Στα δέκα έτη λειτουργίας του το κέντρο αριθμεί εκατοντάδες επεμβάσεις στην Ογκολογική , Λαπαροσκοπική & Ρομποτική Χειρουργική.

Από το 2003 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο οποίο εργάζεται και χειρουργεί με την ομάδα του.

Στα πλαίσια του Ογκολογικού Τμήματος του κέντρου ανέπτυξε και διευθύνει την πρώτη Πολυδύναμη Μαστολογική Ιατρική Μονάδα Αθηνών , η οποία απαρτίζεται από ομάδα ιατρών και άλλων επιστημόνων , οι οποίοι ασχολούνται εξειδικευμένα με την πρόληψη , θεραπεία και παρακολούθηση των παθήσεων του μαστού.

Είναι Διδάσκων Καθηγητής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, ενώ θήτευσε ως ερευνητής στο Ερευνητικό Εργαστήριο Χειρουργικής κάτω από την αιγίδα της  Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξήγαγε ερευνητικά προγράμματα και πειραματικά χειρουργικά πρωτόκολλα.

Είναι μέλος των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:

Society of Surgical Oncology (SSO)

European Society of Surgical Oncology (ESSO)

Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής

Minimally Invasive Robotic Association (MIRA)

Clinical Robotic Surgery Association  (CRSA)

Society of Robotic Surgery (SRS)

International Society of Surgery (ISS/SIC)

European Association for Endoscopic Surgery  κ.α.