Τελευταία Άρθρα

Γενικά για τις Κήλες

Κήλη ονομάζουμε κάθε πρόπτωση ενδοκοιλιακού σπλάχνου, ή μέρος αυτού μέσω ενός φυσιολογικού ή παθολογικού στομίου του κοιλιακού τοιχώματος.

Ο ασθενής αρχικά βλέπει μία διόγκωση που προβάλει από το κοιλιακό τοίχωμα, η οποία στα πρώιμα στάδια συνήθως ανατάσσεται και εξαφανίζεται αυτόματα στην ύπτια θέση.

Επίσης μπορεί να συνυπάρχει και ένα αίσθημα «καψίματος» ή βάρους, κυρίως μετά από αρκετή ορθοστασία ή κούραση.

Ρομποτικές Επεμβάσεις

Tην τελευταία δεκαετία , περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο χειρουργικές επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο με το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci. Από τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής της ρομποτικής χειρουργικής , η χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανοικτών χειρουργικών επεμβάσεων.

Καρκίνος Στομάχου

Ο γαστρικός καρκίνος είναι μία μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται στο στομάχι. Συνήθως αναπτύσσεται στο εσωτερικό τοίχωμα του στομαχιού και προέρχεται από  κύτταρα του γαστρικού βλεννογόνου. Ο συνηθέστερος τύπος καρκίνου στο στομάχι είναι το αδενοκαρκίνωμα. Συνήθως αναπτύσσεται στο εσωτερικό τοίχωμα του στομαχιού και προέρχεται από  κύτταρα του γαστρικού βλεννογόνου. Ο συνηθέστερος τύπος καρκίνου στο στομάχι είναι το αδενοκαρκίνωμα.

Αιμορροϊδεκτομή με Laser

Η χρήση LASER στην χειρουργική, βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στην χειρουργική της ορθοπρωκτικής χώρας. Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μία από τις παθήσεις στις οποίες εφαρμόζεται το LASER με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Με την μέθοδο αυτή μπορούμε να αφαιρέσουμε τις αιμορροϊδες ή να κάνουμε αιμορροϊδοπηξία, να θρομβώσουμε δηλαδή τις αιμορροιδικές φλέβες, κάνοντας τους αιμορροϊδικούς όζους να ατροφήσουν.

Ενδοσκοπική Αιμορροϊδεκτομή Longo

Tα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και έχει επικρατήσει παγκόσμια, μία εντελώς νέα χειρουργική μέθοδος θεραπείας των αιμορροϊδων , που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους χειρουργούς σε όλο τον κόσμο. Η μέθοδος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993 από τον Δρ. Antonio Longo, έναν Ιταλό χειρουργό Διευθυντή του Τμήματος Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παλέρμο. 

Ενδοσκοπική Απολίνωση Αιμορροϊδων με Ελαστικούς Δακτυλίους Rubber Band Ligation

Η ενδοσκοπική απολίνωση των αιμορροϊδων με ελαστικούς δακτυλίους είναι μέθοδος για την αντιμετώπιση των αιμορροϊδων 1ου και 2ου βαθμού , ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να εφαρμοστεί και σε αιμορροϊδες 3ου βαθμού. Είναι μέθοδος μη χειρουργική, η οποία μπορεί να γίνει στο ιατρείο, χωρίς να χρειάζεται καθόλου νάρκωση ή τοπική αναισθησία.

Λαπαροσκοπική Γαστρική Πτύχωση

Η λαπαροσκοπική ή ρομποτική επιμήκης γαστρική πτύχωση είναι η βαριατρική επέμβαση που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια έναντι του γαστρικού δακτυλίου. 
Είναι επέμβαση μικρής  βαρύτητας, αντίστοιχη με τον δακτύλιο, με καλύτερα αποτελέσματα, και με το πλεονέκτημα ότι δεν αφήνεται ξένο σώμα στον οργανισμό και δεν χρειάζεται μετεγχειρητική ρύθμιση και παρακολούθηση.

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (Gastro Esophageal Reflux Disease - GERD), λέγεται η κατάσταση στην οποία υπάρχει παλινδρόμηση γαστρικών οξέων από το στομάχι στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου. Η κατάσταση αυτή οφείλεται συνήθως σε ανεπάρκεια του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα, ο οποίος είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός ώστε οι τροφές και τα υγρά του στομάχου να μην παλινδρομούν στον οισοφάγο μετά το φαγητό.

Γενικά για τις Αιμορροϊδες

Η αιμοροϊδοπάθεια είναι μία από τις συχνότερες καταστάσεις που εμφανίζεται στον πληθυσμό των δυτικών κοινωνιών. 50% των ανδρών και γυναικών υπολογίζεται ότι θα εμφανίσουν αιμοροϊδοπάθεια σε κάποια περίοδο της ζωής τους. Από αυτές τις περιπτώσεις περίπου 10-20% θα απαιτήσει χειρουργική επέμβαση. 

Ογκολογική Χειρουργική

Η ογκολογική χειρουργική ασχολείται με την αντιμετώπιση των κακοήθων όγκων που αναπτύσσονται στο ανθρώπινο σώμα. Ο ογκολόγος χειρουργός, είναι συνήθως ο πρώτος ιατρός που επεμβαίνει στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Σε πολλές μορφές καρκίνου , η χειρουργική επέμβαση αποτελεί συνήθως το πιο σημαντικό κομάτι της θεραπείας. Η ογκολογική χειρουργική απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές χειρουργικές γνώσεις και δεξιότητες του ειδικού χειρουργού,αλλά και συνεργασία πολλών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων οι οποίες βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την χειρουργική ομάδα.

Σελίδες