top of page

Ογκολογική Χειρουργική Μαστού

Ο συχνότερος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό των χωρών του Δυτικού κόσμου , είναι ο καρκίνος του μαστού. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα , όπου εμφανίζονται κάθε χρόνο 4500 περίπου καινούριες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού , απαιτεί εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο , στο οποίο εκτός από τον ογκολόγο χειρουργό , εργάζονται πολλοί άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και όλοι μαζί προσφέρουν συνολική και απολύτως ειδική αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.

Το Κέντρο Ογκολογικής Χειρουργικής Μαστού , το οποίο λειτουργούμε από το 2003, ασχολείται με τις παθήσεις του μαστού και κατά κύριο λόγο με τον καρκίνο του μαστού.

Ποιες εργασίες εκτελούνται στο κέντρο μας

1.Προληπτική Ιατρική: Λειτουργεί πολλαπλά πρωτοβάθμια ιατρεία προληπτικής ιατρικής του μαστού ( ιατρεία μαστού ) , στα οποία ελέγχεται ο γενικός πληθυσμός και εκτελούνται όλες οι προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

2.Εγκαιρη Διάγνωση: Με την χρησιμοποίηση των πιο σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων και αξιοποιώντας όλες τις τελευταίες ιατρικές τεχνολογίες αιχμής , γίνεται πλήρης και άμεση διαγνωστική διερεύνηση σε όλες τις παθολογικές καταστάσεις του μαστού.

3.Θεραπεία: Αξιοποιούμε και εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές με έμφαση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.

4.Αποκατάσταση: Με εξειδικευμένο τμήμα επανορθωτικής χειρουργικής και αποκατάστασης του μαστού.

5.Παρακολούθηση: Κάθε ασθενής μας, μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης ,εντάσσεται σε πρόγραμμα παρακολούθησης (follow up) , σύμφωνο με τις παγκοσμίως αποδεκτές κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) και συστάσεις των μεγαλύτερων ογκολογικών κέντρων της Ευρώπης και των ΗΠΑ 

 

6.Γενετική συμβουλευτική και καθοδήγηση: Διαθέτουμε ομάδα μοριακών βιολόγων και γενετιστών εξειδικευμένων στον εντοπισμό ατόμων και οικογενειών υψηλού κινδύνου.

7.Συνεργασία με διεθνή ογκολογικά κέντρα: Υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με εξειδικευμένα ογκολογικά κέντρα του εξωτερικού και πανεπιστήμια.

8.Εκπαιδευτικό έργο: Παρέχει εκπαίδευση σε συναφείς επαγγελματικές ομάδες αλλά και σε ομάδες του γενικού πληθυσμου. Έχει διαρκή παρουσία και συμμετοχή σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύει πρωτότυπες εργασίες σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά και ιατρικές βάσεις δεδομένων.

9.Ερευνητικό έργο: Εκτελεί και δημοσιεύει μελέτες και διενεργεί έρευνα σε συνδυασμό με  άλλες επιστημονικές οργανώσεις της χώρας μας και το πανεπιστήμιο

Εξοπλισμός του κέντρου

1.Ψηφιακή Μαστογραφία τελευταίας γενιάς με δυνατότητα Τομοσύνθεσης

 

Αποτελεί μία από τις καλύτερες μεθόδους πρόωρης και ακριβούς διάγνωσης των βλαβών του μαστού , η οποία μας δίνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας (HD) των μαστών με την λιγότερη δόση ακτινοβόλησης. Η ψηφιακή μαστογραφία μαζί με το υπερηχογράφημα των μαστών αποτελούν τα βασικά διαγνωστικά μας εργαλεία στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι μία από τις βασικές εξετάσεις του προληπτικού περιοδικού ελέγχου που κάνει κάθε γυναίκα, καταχωρείται στην βάση δεδομένων μας για καλύτερη διαχρονική παρακολούθηση των γυναικών και αξιολογείται πάντα από τον εμπειρότατο ακτινολόγο του κέντρου, ο οποίος είναι ειδικευμένος στις παθήσεις του μαστού.

2.Υπερηχογράφημα Μαστών με δυνατότητα Ελαστογραφίας

Γίνεται με τελευταίας γενιάς υπερηχογράφο , ο οποίος αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνική της ελαστογραφίας των αλλοιώσεων του μαστού , μπορεί να δώσει ανώδυνα, άμεσα και με μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια ,τον βαθμό επικινδυνότητας των βλαβών του μαστού κατά BI-RADS  (Breast Imaging-Reporting and Data System)

3.Μαγνητική Μαστογραφία (Breast MRI)

 

Η μαγνητική μαστογραφία , χρησιμοποιείται κυρίως στην διάγνωση αλλοιώσεων του μαστού σε γυναίκες νεαρής ηλικίας , στις οποίες δεν υπάρχει ένδειξη για ψηφιακή μαστογραφία , αλλά και στη διαφοροδιάγνωση δύσκολων περιπτώσεων όπως σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε προηγούμενες επεμβάσεις στους μαστούς (μειωτική στήθους , ανόρθωση μαστών , προηγηθείσες ανοικτές βιοψίες μαστού κλπ) ή έχουν κάνει αυξητικές επεμβάσεις μαστών και έχουν τοποθετήσει ενθέματα σιλικόνης. Η μαγνητική μαστογραφία είναι μέθοδος τελείως ανώδυνη , δεν έχει καθόλου ακτινοβολία ενώ διατίθεται και μαγνητικός τομογράφος ανοικτού τύπου για τις γυναίκες που παρουσιάζουν πρόβλημα κλειστοφοβίας.

4.Ελάχιστα Επεμβατικό Σύστημα Βιοψίας (Μαμμοτόμος)

Το σύστημα αυτό μας επιτρέπει να λάβουμε βιοψίες από κάθε ύποπτη βλάβη του μαστού , χωρίς να κάνουμε ανοικτή επέμβαση και χωρίς νάρκωση (μόνο με τοπική αναισθησία).  Η διαδικασία η οποία είναι ανώδυνη, γίνεται στο εξωτερικό ιατρείο, διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα, δεν υπάρχουν ράμματα και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της.

Σχετικά Άρθρα

ogkologiki-cheirourgiki-thyreoeidous-kai
ogkologiki-cheirourgiki-oisofagou-stomac
pathiseis-mastou-5_edited
ogkologiki-cheirourgiki-mastou_edited_ed
_edited
ogkologiki-cheirourgiki-pacheos-enterou-

... Άλλοι Τομείς Εξειδίκευσης

bottom of page